ARCHOL

Sinds 1996 verricht Archeologisch Onderzoek Leiden (Archol) op projectbasis een breed spectrum aan archeologische werkzaamheden voor derden. Haar opdrachtgevers zijn onder andere de rijksoverheid, provinciale- en gemeentelijke overheden, bedrijven en particulieren.

Archol heeft inmiddels haar naam verbonden aan ruim vijfhonderd archeologische projecten variƫrend van bureauonderzoek tot archeologische begeleidingen en grootschalige opgravingen. Het onderzoekcentrum is gespecialiseerd in het uitvoeren van complex, grootschalig onderzoek waarin verschillende disciplines samenkomen. Verder onderscheidt Archol zich door het aanbieden van ICT- en GIS-ondersteuning. Bovendien hebben wij specialisten in huis voor de uitvoering van een uitgebreid scala aan materiaalstudies.

Het team van Archol bestaat uit achttien personen, waaronder zeer ervaren projectleiders en goed opgeleide, enthousiaste archeologen en ondersteunend personeel. We bieden daarnaast studenten archeologie de mogelijkheid om in de praktijk ervaring op te doen. Archol steunt de Stichting Metaaltijdenonderzoek Nederland al vele jaren.

ARCHOL